Tapahtumakalenteri

Event Information:

 • ke
  08
  helmi
  2023

  JÄÄKÄRI-ILTA

  18:00Tampereen Suomalainen klubi, Puutarhakatu 13

   

  JÄÄKÄRI-ILTA KESKIVIIKKONA 8.2.2023 KLO 18.00

  Päätyköön allakkaanne merkintä siitä, että keskiviikkona 8.2.2023 pidetään Tampereen Suomalaisella Klubilla JP27 Pirkanmaan JÄÄKÄRI-ILTA klo 18.00.

  Illan ohjelmassa osaston hallituksen jäsen Arto Ojakoski esittelee Andre Swanströmin teoksen "Valkoisen uskon soturi". Kirja on tarina jääkäri, pappi ja SS-mies Kalervo Kurkialasta.

  Maaliskuussa 1943 SS-mantteliin pukeutunut ryhdikäs mies - Kalervo Kurkiala - käveli Saksassa kohti bunkkeria, kohti Heinrich Himmlerin päämajaa. Tarkoitus oli keskustella suomalaisen SS-pataljoonan jatkosta saksalaisten rinnalla. Kurkiala oli pataljoonan yhdysupseeri ja sotilaspastori. Hän olil Hohenlockstedtissa sotilaskoulutuksen saanut jääkäri, joka sai tulikasteensa Misse-joella Latviassa. Myöhemmin hän toimi valkoisten komppanipäällikkönä Suomen Vapaussodassa, sotilaspastorina talvi- ja jatkosodassa seka samassa tehtävässä suomalaisessa SS-pataljoonassa Saksassa.

  André Swanström
  Dosentti André Swamström (s. 1974) on kirkkohistorioitsija, joka on tutkinut aiemmin muun muassa suomalaisia sotilaspastoreita, sotapropagandaa ja antisemitismiä. Hän tutki kiitetyssä teoksessaan Hakaristin ritarit suomalaisten SS-miesten sotarikoksia. Teos herätti laajasti huomiota kansainvälisestikin, ja sen ansiosta suomalaisten SS-vapaaehtoisten sotarikoksista tehtiin virallinen selvitys.

  Huomioonne myös se, että Jääkäri-illassa on ilmaisessa jaossa marraskuun lopussa julkistettu Pasi Kesselin kirjoittama Jääkäripataljoona 27:n Perinneyhdistys ry:n 50 v historiikki "Jääkäriperinteen vaalijat" Pirkanmaan osaston jäsenille.
  Tervetuloa noutamaan oma kappaleesi.

Kategoriat

Pääyhdistus
Alaosasto
Jääkärisäätiö
Jääkärikerho
Tärkeä