Varsinais-Suomen osasto järjestää JP27:n Perinneyhdistyksen 50 -vuotisjuhlavuoteen liittyvän valtakunnallisen juhlatilaisuuden lauantaina 2. heinäkuuta Forum Marinumin tiloissa Linnankatu 72, Turku.

Tilaisuus aloitetaan klo 12.00 lounaalla Merimuseon yhteydessä olevassa ravintolassa Göranissa.
Lounaan jälkeen Bundeswehrin reservin eversti Mark Aretz pitää juhlaesitelmän ”Majuri Maximiliam Bayer`n syntymästä 150 vuotta”.

Ilmoittautumiset sähköpostitse 25.6.2022 mennessä sähköpostilla seppo.lerkki@gmail.com
Lounas ja sisäänpääsymaksu Forum Marinumin monipuolisiin näyttely- ja museotiloihin on 30 euroa ja maksetaan tilille FI47 1525 3006 1037 23. Ilmoitathan samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Pukeutumisohjeena sään mukainen vapaa-ajan asu.

Jos haluat viettää pidemmän aikaa Turussa niin Forum Marinumin pihapiirissä löytyy edullinen majoitusmahdollisuus s/s Boresta, joka on kaksi kertaa valittu Suomen parhaaksi hostel majoituspaikaksi. Majoitukseen sisältyy aamiainen sekä ilmainen pysäköinti Forum Marinumin alueella. (www.turku.fi/ss-bore)

Turun linna on 300 metrin päässä sekä uset laivaravintolat tarjoavat palvelujaan Aurajoessa kävelymatkan päässä.

Forum Marinumin merimuseossa voi tutustua näyttelyihin ja kokoelmiin: esillä ovat mm. neljän merivoimien Mannerheim-ristinritarien kunniamerkit. Nähtävissä ovat mm. seuraavat laivat: Fregatti Suomen Joutsen, parkki Sigyn, s/s Bore, tykkivene Karjala, miinalaiva Keihässalmi, moottoritorpedovene Taisto 3 ja moottoritykkivene Nuoli 8. Lisäksi pienvenelaiturissa on nähtävänä useita veneitä.

Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan jääkäriperinteitä aurinkoiseen Turkuun!

 

JP27:n Perinneyhdistyksen Varsinais-Suomen osasto